Select Page

Spodaj vam posredujemo obvestilo glede izdaje subvencioniranih vozovnic.

 

OBVESTILO: Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice za dijake in študente

Za novo šolsko oziroma študijsko leto je bila izvedena poenostavitev sistema subvencioniranja in nadgradnja elektronske oddaje vloge za pridobitev subvencionirane vozovnice, ki bo uporabnikom na portalu eUprava na voljo od 25.8.2021. Z nadgradnjo sistema subvencioniranja in elektronske oddaje vloge se je za uporabnika še dodatno poenostavila pridobitev subvencionirane vozovnice.

Glede na trenutno situacijo okužb s Corona virusom in v želji čim bolj zmanjšati možnost širjenja okužb, vas ponovno prosimo, da dijake in študente obvestite, da si subvencionirano vozovnico v javnem linijskem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu lahko v celoti uredijo elektronsko, brez nepotrebnega obiska prodajnega mesta.

Postopek pričnejo na portalu eUprava https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/subvencionirana-vozovnica.html in zaključijo z nakupom vozovnice na spletni strani izbranega prevoznika. Dijak ali študent na portalu eUprava s svojo e-identiteto (digitalno potrdilo ali smsPASS) odda vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. V nekaj minutah dobi odgovor in v primeru pozitivnega odgovora, upravičenec prejme povezavo na spletno stran, kjer izbere želenega prevoznika in v njegovi spletni prodajni aplikaciji kupi vozovnico. Ob prvem prevozu se ob stiku kartice IJPP z validatorjem na kartico naloži kupljena vozovnica. Vlogo morajo oddati vsi tisti, ki prvič zaprosijo za subvencionirano in tisti, ki želijo podaljšati veljavnost vloge iz preteklega šolskega oziroma študijskega leta. Podrobnejše informacije glede pridobitve subvencionirane vozovnice so v priloženem letaku.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na Ministrstvo za infrastrukturo, Službo za trajnostno mobilnost in prometno politiko, na telefonsko številko 01-478-80-00.

mag. Nataša Kranjc

generalna direktorica

Direktorat za srednje in višje šolstvo

ter izobraževanje odraslih

Dostopnost